SAMETTISILMÄN
pitkäkarvaiset colliet


 

 

PÄIVITYKSET

12.12.2021 Kotisivuja on päivitetty; Rakas "Helmi", Samettisilmän Leiskuva Lempi, on lähtenyt sateenkaarisilloille. Hänet on lisätty Muistoissa-sivullemme, josta pääset näkemään hänelle kirjoitetun muistolauseen. Lähtö oli äkillinen ja kova isku meille kaikille.

8.8.2021 Kotisivuja on päivitetty; Noora kävi hakemassa Eurajoelta laumaansa uuden jäsenen: Kuunneidon Homme Beau Noir "Kaiba"! Tämä pieni herrasmies tuli ilostuttamaan sekä "Kiran" että Nooran arkea Tampereelle. Hänelle meillä on paljon erilaisia suunitelmia mm. näyttelyissä käyntiä sekä jalostuskäyttöön tullessa aikuiseksi. Myös muita erilaisia suunnitelmia tiedossa. Häntä pystyy myös seuraamaan instagramissa colliekaiba.

6.4.2021 Kotisivuja on päivitetty; rakas kasvattimme Samettisilmän Leiskuva Rakkaus "Sofi" poistui äkisti luotamme sateenkaari silloille. Hänet on lisätty muistoissa-sivulle, josta pääset myös lukemaan Nooran kirjoittaman runon omalle lapsukaiselleen.

Huomasimme myös, että sivu, jossa vanhat kuvamme olivat, on nyt poistettu kokonaan. Älkää huoliko, kaikki kuvat ovat kyllä tallessa ja ne tullaan lisäämään kevään aikana uudelle kuvat sivulle joko kaikki kerrallaan tai pikku hiljaa. Kuvia oli kuitenkin todella paljon, joten tässä siirrossa tulee kestämään aikaa eikä tämä koronapandemian tuoma stressi helpota asiaa kovinkaan paljoa. Mutta tietäkää, että ne tullaan lisäämään uuteen paikkaan heti, kun stressi hiukan hellittää.

Blogiin on myös tulossa pandemian hellitettyä kirjoitus verijäljen tekemisestä, toteuttamisesta sekä omia ajatuksia siitä. Tähän osallistui myös Sofi, mutta valitettavasti hänen kanssaan emme voi tehdä sitä loppuun. Tämäkin on nyt tauolla pahentuneen pandemiatilanteen vuoksi, mutta suoritamme sen loppuun, kunhan on jälleen turvallista kokoontua pienellä porukalla.

Loput Leiskuva - pentueen lapsukaiset täyttävät 10.4.2021 8-vuotta sekä pentueen emä, Dispiritos There Is A Star "Kira" täyttää 11-vuotta kuun lopussa. Heille on jossain vaiheessa tulossa synttärikuvat sivuille.

Vieraskirjassa on kysytty, milloin suoritan seuraavan kasvattajakurssin. Se on edelleen suunnitelmissa.

18.10.2020 Kotisivuja on päivitetty; rakast kasvattimme Samettisilmän Lumi-Prinssi "Zero" on siirtynyt sateenkaari silloille. Hänet on lisätty muistoissa-sivullemme.

19.7.2020 Kotisivuja on päivitetty; rakas kasvattimme Samettisilmän Musta-Neitsyt "Ronna" on siirtynyt sateenkaari silloille. Hänet löydätte Muistoissa-sivultamme.

7.6.2020 Kotisivuja on päivitetty; Leiskuva - pentue täytti 10.4.2020 7- vuotta ja sen kunniaksi "Helmi" ja "Sofi" saivat uudet synttärikuvat sivuille. Helmin kuvassa on ikä mainittu, Sofin kuvassa sitä ei ole, vaikka saman ikäisiä ovatkin. Dispiritos There Is A Star "Kira" täytti huikeat 10 vuotta 30.4.2020 ja sen kunniaksi rouva sai sivuilleen kuvakollaasin pentuajasta nykyhetkeen. Pentukuva, jossa rouva on pupun vieressä, on hänen kasvattajansa ottama kuva. Loput on itseni ottamia valokuvia. Blogiin tulossa kesän aikana parikin tekstiä ja pyrin kehittämään jälleen jonkun hauskan videon teille katsottavaksi.

Kennel toiminta on ollut hiljaista pääsääntöisesti tilanpuutteen vuoksi, mutta tarkoitukseni on saada kennel toiminta käytiin kyllä heti, kun tilaa vain on tarpeeksi. Tämän parempaa vastausta en pysty antamaan, milloin kennel toiminta jälleen kunnolla starttaa.

23.12.2019 Kotisivuja on päivitetty; Saimme joulun alla suru-uutisia: Samettisilmän Lumi-Myrsky "Rölli" poistui luotamme. Hän katselee meitä ja rakkaimpiaan pilven reunalta, kunnes he jälleen kohtaavat. Hänet löydät muistoissa-sivulta.

10.07.2019 Kotisivuja on päivitetty; Saimme jälleen suru uutisen: rakas kasvattimme Lumi-Prinsessa "Sara" on päässyt pilvenreunalle katselemaan meitä. Hänet löytää muistoissa-sivultamme. Bogiin on myös tullut pari uutta kertomusta/kohellusta ja samalla avattu uusi VIDEOT-osuus, jonne tulee videoita aikaajoin, kun saan sopivia tehtyä.

28.06.2019 Kotisivuja on päivitetty; Saimme kesäkuun alussa ikäviä ja surullisia uutisia: yksi kasvateistamme Samettisilmän Lumi-Pilvi "Selene" on poistunu enkelikoiraksi. Hänet löytää muistoissa-sivulta. Blogiin on tulossa tekstiä jonkin verran kesän aikana eli joudutte vielä hetkisen verran odottamaan uutta tekstiä sinne. Natan synttäri kuva lisätään myös tässä viikon sisään sivuille :)

30.4.2019 Kotisivuja on päivitetty; Pahoittelut, että tässä välissä en päässyt päivittämään kotisivuja, se johtui teknisistä ongelmista; lyhyesti tietokoneeni hajosi. Onneksi kaikki tiedot olivat muistitikulla, joten tiedot ym säilyivät. Nyt siis tulee isompi päivitys; Etusivun kuva on vaihdettu keväisempään maisemaan lähimetsässämme, "Kira" + "Helmi" + "Sofi" ovat saaneet synttärikortit sivuilleen ("Natalle" saadaan myöhemmin kortti sivuille kanssa). Leiskuva-pentue täytti 6-vuotta 10.4.2019 ja Kira täyttää tänään 9-vuotta. Ja huomenna koko poppoomme juhlii vappua!

Toinen tärkeä uutinen: Google on päättänyt poistaa picasa verkkoalbumit eli jossain vaiheessa vanhat kuvat siirtyvät uuteen paikkaan, jossa on tällä hetkellä vain muutama kuva valitettavasti. Sinne kuitenkin siirtyy kaikki, jotka vain kerkeen siirtää. Eli sen siirtäminen alkaa tässä toukokuun alussa ja toivottavasti saan sen kahden seuraavan viikon aikana tehtyä, jotta niitä ei keretä poistaa internetin ihmeellisestä maailmasta ennen kuin olen saanut ne talteen. Uusin blogi teksti tulee kanssa tänään, tällä kertaa ihan vain rentoa jutustelua. Tulevassa mahdollisesti videoita blogissa, JOS keksin keinon saada niitä lisättyä sinne.

IHANAA VAPPUA KAIKILLE!

09.02.2019 Kotisivuja on päivitetty; Etusivulle vaihdettu talvisempi kuva ja uusi lisäys on lisätty: BLOGI!! Kennelillämme on nyt perustettu blogi. Siellä ei ole vielä paljon tekstiä mutta tarkoitus on lisätä sinne mahdollisimman usein tekstiä koirien arjesta tai muista hassuista tapahtumista, joita sattuu jokaiselle koiran omistajalle. Olkaa kärsivällisiä, olemme edelleen toiminnassa! 

05.08.2018 Kotisivuja on päivitetty; Saimme taas kuulla suru-uutisen, että yksi kasvateisamme on jälleen poistunut sateenkaarisilloille. Samettisilmän Lumi-Tähti "Bella" on nyt laitettu muistoissa-sivullemme, häntä jäävät kaipaamaan hänen perheensä ja rakkaat ystävät.

11.07.2018 Kotisivuja on päivitetty. Rakas kasvattimme Samettisilmän Sininen Enkeli "Zini" on poistunut luotamme ja hänet on lisätty muistoissa sivulle kasvattien alle. Mukavaa taivasmatkaa sinulle ja näemme taas toisemme sateenkaarisillalla.

29.04.2018 Kotisivuja on päivitetty. Rakas vanhuksemme, Dispiritos There Is A Star "Kira" täyttää kunnioitettavat 8 vuotta huomenna 30.4.2018! Sen kunniaksi vanhukselle on tullut uusi synttärikuva sivuilleen. Kira on selvästi siirtynyt viettämään eläkepäiviään tässä kevään aikana ja nautiskelee rauhallisestä kävelystä. Hänen syntymäpäivän kunniaksi, etusivun kuva vaihdettiin ja hän saa koreilla nyt hetkisen aikaa etusivun kuvana <3

12.04.2018 Kotisivuja on päivitetty. Jälleen yksi rakkaista kasvateistamme on siirtynyt enkelikoiraksi: Samettisilmän Sininen-Hetki "Jimi". Hänen muistovärssyn voit lukea Muistoissa-sivultamme.

10.04.2018 Kotisivuja on päivitetty! Samettisilmän Leiskuvat - pentue täyttää tänään 5 vuotta! "Sofin", "Helmin" ja "Natan" sivuille on laitettu uudet synttärikuvat plus etusivua koristaa pienen hetken ajan kaksi kuvaa, joista toinen on onnittelukuva kennelimme sisaruskolmikolle!

11.02.2018 Kotisivujen Kuvia-sivu on saanut pientä muutosta ja VIHDOIN sain lisättyä muutaman kuvan. Lisään viikon aikana 10 lisää ja jatkan, kunnes kaikki uudet kuvat ovat sivuilla. Anteeksi odotus ja pieni viive, mutta piakkoin on lisää kuvamateriaalia katsottavana :) 

17.11.2017 Kotisivujen muistoissa-sivulle on laitettu jälleen yksi suru-uutinen: Samettisilmän Kristalli Lähde "Sandy" lähti eilen sateenkaari sillalle. Hän elää muistoissamme. Samalla Natan ja Helmin sivut ovat vihdoin saaneet uuden ilmeen. Muita sivuja päivittelen pikkuhiljaa, mutta tärkeimmät on nyt saatu valmiiksi. 

05.10.2017 Kotisivujen muistoissa-sivulle on laitettu jälleen yksi suru-uutinen: Samettisilmän Musta Viuhahdus "Reku" on päästetty vihreämmille metsästysmaille. Hänet löytää kasvattien alta.

28.09.2017 Kotisivut päivittyvät pikkuhiljaa, jotta jokaisella sivulla on jälleen yhtenäinen ilme. Nooralta tulee myös vastaava kiitosviesti kuin Leenalta, kunhan kotisivut on kokonaan päivitetty, ja teksti tulee tälle sivulle näkymään samalla tavalla kuin Leenan kiitosviesti alempana. 

28.09.2017 Leenan kiitosviesti kaikille kasvatin omistajille:

Kennel SAMETTISILMÄN siirtyi Noora Taarin omistukseen 08.08.2017. Itse siirryn sivusta seuraajaksi oman terveyteni vuoksi.

Kiitän kasvattieni omistajia yhteistyöstä ja, että ovat antaneet kasvateilleni hyvän, rakastavan kodin ja olen koko ajan saanut tietoa, mitä kasvateilleni kuuluu. Ja edelleenkin olen valmis ottamaan vastaan niin iloiset kuin surullisetkin viestit. Ja, jos joku haluaa tulla kyläilemään, niin olette tervetulleita.
Kiitokset vielä kaikille ja kaikkea hyvää teille jatkossakin.
                                
Lämpimin terveisin

Leena Taari


09.09.2017 Kotisivuja päivitetty: Olemme saaneet suruilmoituksen pari viikkosa sitten; rakas kasvattimme Samettisilmän Musta Rudolf "Nalle" on päästetty vihreämmille mestästysmaille. Muistoissa-sivuiltamme löytyy kasvattien alta hänen kuvansa ja ihana runo, jonka "Nallen" perhe kirjoitti muistoksi sivuille laitettavaksi.

13.08.2017 Kotisivuja päivitetty: Kenneliämme koski nyt kaksi isoa suru-uutista tietyllä tavalla. Toinen näistä on se, että Leenan huonontuneen kunnon takia jouduimme päästämään Samettisilmän Lumi-Pallo "Hilun" ikiuneen alkuviikosta. Hänen sivunsa löytää vielä sivuilta ja Hilu on lisätty muistoissa sivuillemme. Toinen on hiukan iloisempi, mutta silti surullinen meille; Leenan kunto oli sen verran huono, joten jouduimme antamaan Julien "Akin" uuteen kotiin. Hänen sivuilleen pääsee nimeä klikkaamalla vielä. Aki on löytänyt uuden kodin yhden kasvattimme luota ja hänellä menee siellä hyvin. Lisään tähän kuvan Akista uudessa kodissaan onnellisena. Meillä on näitä molempia karvakorvia iso ikävä, mutta joskus elämässä täytyy tehdä raskaitakin päätöksiä. Eli kennelissämme on enää: Dispiritos There is A Star "Kira", Samettisilmän Leiskuva Rakkaus "Sofi", Samettisilmän Leiskuva Lempi "Helmi" ja Samettisilmän Leiskuva Aurinko "Nata".


Kuvan on ottanut Akin uusi omistaja

10.07.2017 Kotisivuja päivitetty: Saimme tuossa suru-uutisen; jälleen yksi kasvateistamme, Samettisilmän Kristalli-Tähti "Siro" on kuollut tänä keväänä ja hänet on nyt vihdoin lisätty muistoissa-sivulle. Hyvää matkaa Siro! Nyt sinulla ei ole yhtään kipuja, näemme joskus taas!

05.06.2017 Kotisivuja päivitetty: Meidän Julien "Aki" poika täyttää jo 5 vuotta! Sen kunniaksi herra on saanut sivuilleen uuden kortin =) Toinen ilmoitus asia on se, että minä, Noora, pyrin tekemään kesän aikana uuden kuvagallerian sivuille, jonne lataan KAIKKI vanhat kuvat ja tulevat uudet kuvat. Sen tekemiseen menee aikaa, jota minulla ei tällä hetkellä ole. Pyrin tekemään sen kuitenkin kesän aikana ainakin osittain valmiiksi. Pahoittelen, ettei ole uusia kuvia sivuille tullut aikoihin ja ne, mitä lisäsin, en saanut näkymään =/ Mutta Samettisilmän kennel on toiminnassa kuitenkin, vaikka olemmekin olleet hiljaisia.

17.4.2017 Kotisivuja päivitetty: Pitkästä aikaa lisää kuvia sivuille!! :D Ainoa huono puoli, etten osannut laittaa kuviin enää kuvatekstiä, ku ovat vaihtaneet tuon picasan nykyään Google Kuviksi. Jos kuitenkin joskus keksin, miten sillä laitetaan kuva tekstit, käyn laittamassa ne kyllä!

9.4.2017 Kotisivuja päivitetty: Meidän rakkaat lapsosemme: "Helmi" ja "Sofi" ja "Nata" ja tietysti heidän sisaruksensa täyttävät huomenna 10.4.2017 4-vuotta! Niin se aika vaan rientää! Sen kunniaksi jokainen sai onnittelukortin sivuilleen ja Sofin pääkuva päivitettiin uudempaan. Kyseisen kuvan on kuvannut Matti Lukkarinen.

8.1.2017 Kotisivuja päivitetty: Uusi vuosi on vaihtunut, joten onnellista uutta vuotta 2017 teille kaikille yhteisesti ja erikseen! Tuokoon tämä vuosi meille kaikille iloa ja rakkautta! Vuoden vaihtumisen kunniaksi etusivun kuva vaihdettiin jouluisesta takaisin talviseen. Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja toivottavasti jatkatte samaan tahtiin! <3

6.12.2016 Kotisivuja päivitetty: Itsenäisyyspäivän kunniaksi, vaihdoimme etusivun kuvan!

7.10.2016 Kotisivuja päivitetty: Samettisilmän Lumi-Pallo "Hilu" täyttää tänään mahtavat 10 vuotta! Sen kunniaksi sai sivuilleen uuden onnittelukortin =) Aivan ihanaa syntymäpäivää meidän ihanalle pallerolle!

12.8.2016 Kotisivuja päivitetty: Yksi kasvatinomistaja laittoi meille koirastaan muistoissa-sivuille laitettavan kuvan. Ihanan ja rakkaan kasvatin nimi oli: Samettisilmän Musta-Ruusu "Oona" ja hän kuoli vuonna 2013. Ihana saada tämäkin kasvatti sivuille laitettua vaikka vähän myöhässä. 

30.5.2016 Kotisivuja päivitetty: Aki täyttää piakkoin 4 vuotta, jonka kunniaksi hänen sivuilleen tuli uusi onnittelukortti =)

14.5.2016 Kotisivuja päivitetty: Rakas kasvattimme Samettisilmän Sini Usva "Robin" on lähtenyt enkelikoiraksi 3.5.2016. Hänet löytää muistoissa-sivulta.

3.4.2016 Kotisivuja päivitetty: "Kiran" pentujen syntymäpäivät lähestyvät, jonka vuoksi jokainen tyttö sai uuden kuvan sivuilleen ja kerran "Kirankin" syntymäpäivät lähestyvät, hänkin sai uuden kuvan. "Sofi", "Nata" ja "Helmi" täyttävät 3 vuotta 10.4.2016 ja "Kira" täyttää 6 vuotta 30.4.2016. Sankarikoiriemme kunniaksi, etusivu sai uuden kuvan.

13.3.2016 Kotisivuja päivitetty: Lisättiin Muistoissa-sivulle toinen kuva "Napesta". Kyseinen kuva on omistajan lempikuva, jonka vuoksi päädyimme lisäämään sen sinne toisen kuvan viereen.

10.3.2016 Kotisivuja päivitetty: Rakas kasvattimme Samettisilmän Lumi-Vaara "Nappe" poistui luotamme. Hänen tiedot ja muistolauseet löytyy muistoissa-sivulta. Nuku rauhassa, nyt on kivut poissa.

7.1.2016 Kotisivuja päivitetty: Vuosi on jälleen vaihtunut, joten kaikille yhteisesti ja erikseen: OIKEIN IHANAA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2016!! Uuden vuoden kunniaksi etusivun kuva vaihtui joulumaisemasta takaisin talviseen. Ja olen itse muuttanut syksyllä uuteen asuntoon ja uusi osoitteeni on nähtävillä etusivulla. =)

26.11.2015 Kotisivuja päivitetty: Etusivu sai uuden hiukan jouluisemman kuvan, koska nyt alkaa pikkujoulu aika =) Ihanaa pikkujoulua kaikille ja mukavaa joulun odotusta!!

18.11.2015 Kotisivuja päivitetty: "Hilu", "Aki" ja "Helmi" saivat tässä lokakuussa kunniamaininnan sankarillisesta teosta ja nyt tämä saavutus on lisätty jokaisen sivuille. Olemme todella ylpeitä kolmikostamme =)

9.10.2015 Kotisivuja päivitetty: 7.10.2015 Hilu juhlisti syntymäpäiväänsä, josta on kuva hänen sivullaan! Onnea rakas Hilu! 

10.9.2015 Kotisivuja päivitetty: Uusia kuvia vihdoin lisätty sivuille, mutta saimme kanssa ikävän tiedon; Samettisilmän Meren Lumous "Senna" on jouduttu päästämään sateenkaarisillalle äitinsä ja sisarustensa luokse.. Hänet löydät nyt muistoissa-sivultamme.

16.6.2015 Kotisivuja päivitetty: Julien "Akilla" oli kesäkuun alussa syntymäpäivät, joten hän sai sivuilleen uuden kuvan =)

8.5.2015 Kotisivuja päivitetty: Dispiritos There Is A Star "Kiralla" oli jokusen aikaa sitten 5v synttärit ja sen kunniaksi rouva sai uuden kuvan sivuilleen. Mutta meille tuli jälleen kuitenkin surullisia uutisia: Samettisilmän Kristalli-Virta "Olga" siirtyi enkelikoiraksi. Hänet löytää Muistoissa-sivulta.

23.4.2015 Kotisivuja päivitetty: Meidän tyttöset saivat vihdoin 2v kuvansa sivuilleen =) Ne pääset katsomaan heidän omilta sivuiltaan: "Sofi", "Helmi" ja "Nata". Samoin etusivu sai uuden ilmeen kevään kunniaksi.

30.3.2015 Kotisivuja päivitetty: Jälleen olemme menettäneet yhden rakkaan kasvattimme sateenkaarisillalla: Samettisilmän Yön Kiirtäjä "Dino". Hänet löytää nyt muistoja-sivulta.

9.3.2015 Kotisivuja päivitetty: Jälleen yksi rakas kasvatti on poistunut joukostamme: Samettisilmän Meren Kimallus "Lara". Hän on nyt muistoja-sivulla.

8.2.2015 Kotisivuja päivitetty: "Helmi", "Hilu" ja "Sofi" ovat saaneet uusia kuvia sivuilleen näin helmikuun kunniaksi =) Samoin Colliet-sivua on hiukkasen muokattu: "Helmi" ja "Hilu" ovat saaneet kolme kuvaa, muilla on vielä kaksi, mutta varmasti jossain vaiheessa, kun löytyy sopivat, tulevat muillekin kolmannet kuvat =)

25.1.2015 Kotisivuja päivitetty: Muutama vanha kuva korvattu uusilla kuvilla =)

9.12.2014 Kotisivuja päivitetty: Kennelimme valmistautuu joulun aikaan tonttuleikein ja pakettein. Koirulit ovat saaneet hiuka herkkuja ja päässeet nauttimaan toistensa seurasta itsenäisyyspäivä viikonloppuna ja vauhti oli mieletön! Kuvia laitellaan taas lisää, kun saamme tarpeeksi hyviä julkastavaksi, koska noi ihanat kakarat eivät meinaa pysyä paikoillaan =)
IHANAA JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE YHTEISESTI JA ERIKSEEN!

20.9.2014 Kotisivuja päivitetty: Saimme taas uuden suruviestin, että jälleen yksi kasvateistamme on poistunut luotamme pilvenreunalle: Samettisilmän Yön Unelma "Wilma". "Wilma" eli pitkän ja onnellisen elämän. Hänet on lisätty Muistoissa - sivulle kasvattien alle.

17.8.2014 Kotisivuja päivitetty: Jälleen yksi rakas kasvattimme on siirtynyt pilven reunalle: Samettisilmän Meren Tuulahdus "Riitu". Hänet on lisätty muistoissa-sivulle kasvattien alle. Lisää kuvia on ilmestynyt kuviimme myös, käykäähän katsomassa.

24.7.2014 Kotisivuja päivitetty: Vietimme Kiran ensimmäisten pentujen pentuetapaamista 19.7.2014, joista on tehty albumi kuvia-sivulle, käykääs kurkistamassa =) Samalla meillä molemmilla on hiukan asiaa:

19.7.2014 Vietimme ikimuistoisen päivän pentuetapaamisen merkeissä. Oli Nooran ensimmäisen Kira koiran eka pentue, se on aina tärkeä tapahtuma. Muistan hyvin vielä, kun omalla kohdallani oli ensimmäinen pentue, niin tuntui että olen saavuttanut jotain ja onnistunut siinä. Itse luovutan kyllä jo pennutukset nuoremmille, vaikka vielä olenkin touhussa mukana taustatukena, jos tarvitaan. Toivon, että Noora jatkaa tästä eteenpäin. Omasta puolestani kiitän kaikkia kasvattiemme omistajia, kun olette hoitaneet kasvatteja hyvin ja pitäneet yhteyttä ja kertoneet kuulumisia. Toivon, että jatkossakin yhteys säilyy, vaikka jäänkin sivusta seuraajaksi. Toivotan kaikille hyvää kesää ja tervetuloa joskus kyläilemään vielä jatkossakin.
Kiitos kaikille. Leena Taari

Oli ihana nähdä viimeisimmän pentueen pentuset 19.7.2014. Kiran ja Sisun pennuista on kasvanut upeita koiruleita. Haluan kiittää kaikkia, jotka pääsivät nauttimaan päivästä täällä ja herkuttelemaan pöydän antimista. Kuten Leena jo mainitsikin, hän aikoo nyt siirtyä taka-alalle seuraamaan ja neuvomaan eli nyt on sitten nuorempien vuoro pyörittää Samettisilmän kenneliä. Totta puhuen hiukan jännittää, osaanko olla yhtä hyvä kasvattaja kuin Leena, mutta yritän parhaani. Leenalla on ollut paljon pentueita ja ihan mukavin väliajoin. Itse en voi luvata pystyväni samaan tilan puutteen vuoksi vielä, mutta tulevaisuudessa yritän pyrkiä samaan, kun tilaa on tarpeeksi. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus hankkia itselle enemmän tietotaitoa ja käydä ahkerammin näyttelyissä. Haluan kiittää kaikkia Samettisilmän kasvattien omistajia, kun olette pitäneet niin hyvää huolta kasvateistamme ja toivon yhteydenpidon jatkuvan vielä tulevaisuudessakin. Olette aina tervetulleita tervehtimään meitä, joko Leenan luokse Heinolaan tai minun luokseni Tampereelle. Hyvää kesän jatkoa kaikille!
Noora Taari

1.6.2014 Kotisivuja päivitetty: Saimme jälleen suruviestin, että yksi kasvateistamme on jälleen lähtenyt enkelten luo muiden jos sinne siirtyneiden kaveriksi: Samettisilmän Meren Valtias "Edi". Hänen kuvansa on Muistoissa - sivulla kasvattien alla. Vaihdoimme etusivun kuvaa vähän toisenlaiseksi, koska omenapuissa on todella kauniit kukat tällä hetkellä.

19.5.2014 Kotisivuja päivitetty: Samettisilmän Leiskuva Aurinko "Nata" sai Tuija Taarin lisäksi toisen omistajan; Nea Taarin. Nata ei siis ole vaihtanut omistajaa vaan hänelle on tullut nyt kaksi omistajaa.

27.4.2014 Kotisivuja päivitetty: Samettisilmän Meren Kirkkaus "Bella" on siirtynyt enkelikoiraksi 22.4.2014. Olemme lisänneet hänet Muistoissa-sivulla Kasvattien alle.

11.4.2014 Kotisivuja päivitetty: "Sofi" ja "Nata" saivat 1-vuotis kuvansa sivuilleen ja samoin galleriaan

8.4.2014 Kotisivuja päivitetty: Lisäsimme pari uutta kuvaa albumeihimme, kannattaa käydä katsomassa kuvat-sivulta. Samoin "Helmi" sai pari uutta kuvaa omalle sivulleen.

6.4.2014 Kotisivuja päivitetty: Huomasimme, että "Jessican", "Jennan", "Pamin" ja "Siron" pentujen sivuilta puuttuivat vielö uudet yläreuna kuvat, joten päivitimme ne uudenlaisiksi. Samalla meillä on surullisia uutisia; "Hilun" sisko Samettisilmän Lumi-Hiutale "Bea" on siirtynyt enkelikoiraksi 16.1.2014. Hänet on lisätty muistoissa sivulle, Kasvattien alle.

10.3.2014 Kotisivuja päivitetty: Uusia kuvia on vihdoin ja viimein ilmestyny galleriaamme. Näitä pääset katsomaan Kuvia-sivuilta. Natan albumiin tuli hänen pentuaikansa kuvia ja Akin ja Hilun kansioihin tuli muutama uudempi kuva. Samalla tein uuden albumin: Laumamme kokoonpano 2013 - 2014, johon tulee tämänkin vuoden kuvia. (Tämä siksi, koska "Nata" tuli kenneliimme viime syksynä ja halusin saada tämän kaiken samaan albumiin).

2.3.2014 Kotisivuja päivitetty: Laitoimme jokaisen pennun sivuille uudet kuvat ja lisäsimme albumeihin uusia kuvia koirista. =) Nata sai ihan oman albumin. 

16.2.2014 Kotisivuja päivitetty: Nollasimme laskurin 15.2.2014. Älkää siis ihmetelkö, jos laskuri näyttää hyvin pientä lukemaa =) Laskurimme lakkasi jossain vaiheessa toimimasta, joten nollasimme ja aloitimme alusta =)

1.2.2014 Kotisivuja päivitetty: Kotisivumme on saanut kunnon rempan jälleen. Colliet-sivu ihan uudenlainen; näin saatiin kivaa vaihtelua vihdoin ja viimein. 

29.1.2014 Kotisivuja päivitetty: Alamme pikkuhiljaa muuttamaan kotisivujemme ulkoasua hiukkasen: Etusivu saanut ihan täysin uuden ilmeen ja samoin nyt pentuja-sivulle on muutettu kuvat vähän uudempiin ja muistoissa-sivu sai uuden kuvan vanhan sijaan vähän aiheeseen sopivamman. Pian tulee kunnon muutos collie-sivulle ja samoin vaihtuu loppujenkin sivujen kuvat toisenlaisiin.

26.1.2014 Kotisivuja päivitetty: Vuosi on vaihtunut ja samoin alkaa puhaltamaan uudet tuulet kotisivuillamme. =) Uudistimme jo etusivun yläkuvan toisenlaiseen kuvaan, joka on kuva meidän viimeisimmästä pentueestamme: Leiskuvat pennut vuonna 2013 keväällä. Tarkoitus olisi muuttaa tuo kuva jokaiselle sivulle ja samoin muokata kotisivujamme hiukan toisenlaiseen uskoon. Teen sitä pikkuhiljaa, jotta saan sivuista, joita muutan, mieleiseni. Hyvää kevään odotusta kaikille!

13.12.2013 Kotisivuja päivitetty: Päätimme yhteistuumin lisätä meidän jalostusoikeusnarttumme omille sivuille: Samettisilmän Leiskuva Aurinko "Nata". Hänessä nähtiin jo pentuna potenttiaalia, joten hänestä jätimme jalostusoikeuden itsellemme. Hän asustelee omistajansa, Tuija Taarin, luona Heinolassa. Käykääs tutustumassa meidän pikkuiseen kauniiseen tyttöseen hänen omilta sivuiltaan.

30.11.2013 Kotisivuja päivitetty: Kotisivumme ovat saaneet jouluisen ilmeen =) Meillä on myös surullisia uutisia: Jouduimme kastroimaan Akin lievien epilepsiakohtausten vuoksi, joten häntä ei voi käyttää enään jalostukseen eikä viedä näyttelyyn. Tästä huolimatta Aki on meille hyvin rakas ystävä ja lemmikki ja toivomme hänen ilahduttavan meitä vielä monta ihanaa vuotta. 

11.10.2013 Kotisivuja päivitetty: Etusivun kuva muutettu ja "Aki" sai uudet kuvat sivulleen; uuden pääkuvan ja seisontakuvan. Myös lisäsimme kuvia sivulla olevaan Onnitteluita-albumiin Hilulle ja hänen sisaruksilleen tarkoitetun onnittelukortin.

24.8.2013 Kotisivuja päivitetty: Noora muutti omilleen Tampereelle poikaystävänsä kanssa asumaan. Hän otti mukaansa kaksi koiraansa: Dispiritos There Is A Star "Kiran" ja Samettisilmän Leiskuva Rakkaus "Sofin". Vaikka kennel on jakautunut kahteen kaupunkiin, sen toiminta jatkuu silti ennallaan. Etusivun kuva ja kuvia sivun linkkikuva on vaihdettu ja kuvia on lisätty albumeihin.

5.7.2013 Kotisivuja päivitetty: Muutama kuva laitettu uudelleen, jotta näkyvät, Samettisilmän Leiskuva Lempi "Helmi" saanut oman sivun, etusivun kuva vaihdettu, Kasvatit 7.pentue sivua muokattu, Samettisilmän Leiskuva Rakkaus "Sofi" sivulle lisätty vähän uudempia kuvia.

23.6.2013 Kotisivuja päivitetty: Muistoja-sivulle lisätty Samettisilmän Yön Kuningas "Jeppe", hänen matkansa on päättynyt jokunen vuosi sitten. Kuvia-sivulla vaihdettiin linkkikuva toisenlaiseen pitkästä aikaa. Plus lisää kuvia on ilmaantunut albumeihin ja Sofille luotu oma albumi.

20.6.2013 Kotisivuja päivitetty: Samettisilmän Leiskuvalle Rakkaudelle "Sofille" on tehty oma sivu Colliet-sivulle ja yleisestikin Colliet sivua on hiukan muutettu uuteen uskoon. Samoin Kiran sivulle on tehty pieni muutos tekstissä, jossa ilmenee Nooran muutto Tampereelle heinäkuun puolella. Näin ollen, vaikka Kasvattajat tulevat asumaan eri osoitteissa, molempiin voi ottaa yhteyttä ja kennel toiminta jatkuu ennallaan. 7. pentueelle on myös oma sivu tehty, johon pääset tutustumaan Kasvatit-sivulla.

19.6.2013 Kotisivuja päivitetty: Etusivun kuva vaihdettiin vähän toisenlaiseen kesäseen kuvaan ja Muistoja-sivulle lisättiin Kasvatit alle Samettisilmän Yön Uneksija "Bella", joka jatkoi enkelikoiraksi 16.6.2013. Kotisivumme pikkukuva on vaihdettu kanssa, nykyisessä kuvassa on "Sofi" ja "Aki" meidän ihana kaksikkomme! Myös Akin sivulle lisätty uusi kuva.

6.6.2013 Kotisivuja päivitetty vähä isommalla kädellä: Pentuja-sivulta otettu pentue pois, koska kaikki maailmalle lähteneet, Akin sivulle lisätty 1-vuotis kuvat herrasta, Colliet-sivulle vaihettu Akin naamakuva ja etusivulle lisätty kuva laumamme kokoonpanosta =) Samettisilmän Leiskuvasta Rakkaudesta "Sofista" tulee kanssa oma sivu, kunhan saamme neidistä kauniit kuvat ja Disipiritos There Is A Star "kiran" naama kuva Colliet sivulla vaihdetaan hiukan aikuisempaan, kunhan ehdimme =)

1.6.2013 Pentuja-sivua jälleen päivitetty: Leiskuva Aurinko sai viimein kodin =) Nyt kaikille lapsille on oma koti tiedossa ja pari ovat jo lähteneet kohti uusia kotejaan: Leiskuva Nuotio, Leiskuva Intohimo ja Leiskuva Toivo ovat jo lähteneet ja huomenna lähtevät viimeiset lapset: Leiskuva Usko, Leiskuva Lempi ja Leiskuva Aurinko. Onnea matkaan pikkuiset!

25.5.2013 Pentuja-sivua jälleen päivitetty: Toinen trikki narttu (Samettisilmän Leiskuva Usko) sai kodin, enää kotia etsii söpöliini nimeltä Samettisilmän Leiskuva Aurinko.

15.5.2013 Pentuja-sivua päivitetty jälleen: Viimeinenkin merlepentu sai kodin. Enää jäljellä kaksi aivan hurmaavaa Tricoulour tyttöä: Leiskuva Usko ja Leiskuva Aurinko.

11.5.2013 Pentuja-sivua muokattu jälleen. Toinen merlepentu oli alustavasti varattu, mutta varaaja päätti ottaa seltin. Joten meillä on kolme pikkusta hurmaavaa neitosta vielä vapaana: Leiskuva Lempi, Leiskuva Aurinko ja Leiskuva Usko.

8.5.2013 Pentuja-sivua muokattu hiukkasen: Leiskuva Intohimo varattiin eilen, joten kaksi tyttöstä jäljellä. Kuvaa emme ehdi vaihtamaan ennen viikonloppua, mutta silloin muutamme kuvan.

5.5.2013 Pentuja-sivulle lisätty kuva pienokaisista, jotka vielä etsivät rakastavaa kotia: kolme kaunista ja hurmaavaa Tricolour narttua =)

27.4.2013 Pentusista viimein kuvia laitettu Kuvia-sivulle. Kuvia vielä vähän, mutta lisäilemme niitä, kun saamme onnistuneita kuvia lisää =) Vauhti sen kun kasvaa pentuhäkissä ja nyt jo pitää varoa askeleitaan =) Ensimmäiset leikkiyrityksetkin on jo nähty =) Otamme mielellämme vielä pentuvarauksia vastaan. Myös etusivun kuva vaihdettu ja Pentuja-sivulla oleva pentuekuva uusittu vähän uudempaan kuvaan =) Hauskaa viikonlopun jatkoa teille kaikille!
23.4.2013 Pentuset voivat hyvin =) Pahoittelemme, ettemme ole päässeet lisäämään kuvia pienokaisista, mutta minun päiväni menee töissä ja Leenan menee pentuja vahtiessa ja katellessa. Kuitenkin tarkoitus olisi päivittää sivut täysin ajantasalle lauantaina, jolloin minulla on aikaa päivitellä. Silloin on siis kuvia tulossa pennuista Kuvia sivulle ja pentusivulle myös.
11.4.2013 Kenneliimme on syntynyt Kiran pentue 10.4.2013. Lisätiedot löytyy Pentuja-sivulta. Ihanaa pitkästä aikaa saada pentuääntelyjä kenneliin.

26.3.2013 Kennelimme siirtynyt pääsiäisen aikaan, joten etusivun kuva päivitetty. Otamme alustavia pentuvarauksia vastaan. =)
14.3.2013 Kira ultrattiin tänään ja pentusiahan sieltä löytyi. Pentuja-sivulla on lisätietoa vanhemmista ja milloin pentuja on odotettavissa =)

11.2.2013 Nyt on sit suunnitelmat pantu täytäntöön ja odottelemaan rakkauden hedelmiä <3 Katso Pentuja - sivu

4.2.2013 Nyt suunnitelmissa pentuja!! Pentuja - sivu päivitetty uudella lemmenparilla!

12.1.2013 Vuosi on nyt sitten vaihtunut ja sen kunniaksi vaihtui etusivun iso kuva talvitunnelmiin ja pieni kuva Aki pentu kuvaan, joka on muillakin sivuilla. Myös Vuoden vaihtumisen kunniaksi lisää kuvia lisätty Albumeihin, kannattaa käydä katsomassa. Uusi vuosi, uudet kujeet! HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013 VÄHÄN MYÖHÄSSÄ KAIKILLE!

3.12.2012 Jouluiset kuvat etusivulle vaihdettu!!! Muistoissasivu päivitetty: Yön kulkuri lisätty Kasvattien alle. Alaotsikon alla (kennel) poistettu "Tatun" (Calamarin Carlos) linkki pois ja "Pamin" Sunsweet Karamel Kreme linkki vaihdettu. Ensimmäisiin kasvatteihin on Yön Unelman "Wilman" kohdalle lisätty aikuiskuva. Kuvia sivulle lisää kuvia.

10.10.2012 Muistoissa sivu päivitetty: Lumi-Enkeli siirretty Kasvattien alle ja Lumi-Tuisku "Topi" lisätty kasvattien alle myös

05.09.2012 Etusivun kuvat vaihdettu

19.08.2012 Käytiin Heinolan näyttelyssä. Kiran sivulle lisätty uusi saavutus ja kuva. Näyttelyarvostelut sivu päivitetty

06.08.2012 Uusia kuvia lisätty: Kansio Akille, Jennan muistoja kansio ja yksi kuva koirien yhteiseen kansioon

05.08.2012 Laumaamme muutti 2.8.2012 ihana pikkuherra "Aki" Tähän hurmaavaan pikkuherraan pääsee tutustumaan Colliet kohdasta

30.07.2012 Colliet - sivu ja Muistoissa -sivu

10.07.2012 Pentuja-sivu ja linkit-sivu

22.05.2012 Pentuja-sivu
 
26.04.2012 Muistoissa ja Kiralle uusi kuva

02.10.2011 Pentuja ja näyttelyarvostelut -sivut.
 
15.09.2011 Etusivulle uudet kuvat, Kiralle jalostustarkastuslausunto ja uusi kuva.
 
12.08.2011 Muistoissa-sivu
 
30.07.2011 Kiran terveystulokset; silmät CEA/CEA-vapaa, lonkat A/A, kyynärät 0/0.
 
07.06.2011 Kira kävi 30.05.11 Kiva koirakansalaistestissä ja läpäisi testin loistavasti, vaikka oli kaikkein nuorin osanottaja.
 
 
07.05.2011 Vaihdettu etusivulle kuvat, myös Kiran sivulle uusi kuva
 
06.02.2011 Lisätty jokaisen koiran sivulle kuva sekä kuvia-sivulle linkki picasaan
 
25.01.2011 sivut uusittu
 

07.11.2010 Kiralle näyttelytulos ja uusia kuvia, kennelsivu päivitetty

21.07.2010
Kirasta uusia kuvia

18.06.2010 Laumaamme muutti ihana tricolourtyttö "Kira". Kira on erittäin vauhdikas ja rohkea tyttö, oikea ilopilleri. Hän on valloittanut meidän kaikkien sydämet, oikea Nooran kullanmuru. Kira asuu pääasiallisesti Nooran luona, mutta viettää myös paljon aikaa myös tämän laumamme kanssa.

09.06.2010 Muistoissa -sivu

25.05.2010 Jenna - Samettisilmän Sini Taivas - 13.5.10 Kangasniemi AVO EH 3, tuomari Harri Lehkonen

01.03.2010 Hilu jouduttiin steriloimaan kohdussa olleiden kystien takia.

Laumaamme on tulossa noin Juhannuksen tietämillä pieni tricolour tyttö KIRA, Nooran ikioma vauveli.

02.02.2010 Kennelissäni tulee muutos. Noora Taari tulee toiseksi osakkaaksi ja asialle haetaan virallinen vahvistus, heti kun Noora täyttää 18 vuotta syksyllä. Mutta hän osallistuu jo nyt toimintaan ja yhdessä sovimme ja päätämme kennelin asioista.
Nyt myös pentusuunnitelmat olemme päättäneet laittaa uuteen harkintaan, koska Noorallakin on hyviä ehdotelmia. Suunnitelmissa joudumme nyt ottamaan huomioon myös Nooran opiskelu aikataulut, muuten homma jatkuu ennallaan.

Toivotamme kaikille kasvattieni omistajille erittäin hyvää tätä vuotta 2010 ja kiitokset kaikille, kun olette hoitaneet kasvattejani hyvin ja toivon yhteydenpidon jatkuvan edelleenkin. T: Leena & Noora

Kuvia-sivulle vaihdettu uudempia kuvia


 
26.11.09 Nallelle uusia kuvia

13.11.09 uusi etusivun kuvan, Selenelle ja Zerolle uudet kuvat

05.10.09 uusi etusivun kuva, Napelle uusia kuvia

02.09.09 uusi etusivun kuva ja
Olgasta kuvia

12.8.09
Fatasta uusia kuvia

Mäntyharju 8.8.09 tuomari Matti Luoso
Samettisilmän Sini Taivas AVO ERI 2

Lammi 18.07.09 tuomari Beata Petkevica, Latvia
Samettisilmän Lumi-Pallo "Hilu" AVO EH

9.7.09 Uusia kuvia: etusivulle, Bean sivulle ja kuvia -sivulle.

10.5.09 pentuja-sivu


5.6.09 PAMI TÄYTTÄÄ 12 VUOTTA. PALJON ONNEA PIRTEÄLLE MUMMELILLE! T: PAMIN LAPSET, LAPSENLAPSET, LAPSENLAPSENLAPSET SEKÄ YSTÄVÄT, KOIRAKAVERIT JA KOTIVÄKI

28.4.09 Lisätty kuvia-sivulle uusia kuvia

21.4.09 KENNELTYTTÖMME NOORA 16V KUNNOSTAUTUI JA SUORITTI HYVÄKSYTYSTI LAHDESSA  28.- 29.3.2009 KASVATTAJAKURSSIN, HÄN OLI KURSSINSA NUORIN OSANOTTAJA. NOORA TYÖSKENTELEE APUNANI AINA KUN OPINNOILTAAN KERKIÄÄ. TOIMII MYÖS HANDLERINA TARVITTAESSA.

23.3.09 ILOINEN UUTINEN "HILUSTA". HILU KÄVI TÄNÄÄN PERUSTEELLISESSA TERVEYSTARKASTUKSESSA, SAI TÄYSIN TERVEEN LAUSUNNON. HILULLA PIENENÄ PENTUNA EPÄILTIIN VESIPÄÄTÄ, SIKSI NYT TEIMME TÄYDELLISEN TARKASTUKSEN.

TÄNÄÄN TEIMME TÄYDELLISEN NEUROLOGISEN TUTKIMUKSEN, MAGNEETTI KUVAUKSINEEN, MITATTIIN AIVOPAINEET, OTETTIIN VERIKOKEITA, ULTRATTIIN MYÖS KAIKKI SISÄELIMET: KAIKKI AIVAN NORMAALIT, TÄMÄN TAKIA HILUA EI OLE KÄYTETTY JALOSTUKSEEN, ENSIN HALUTTIIN VARMISTUA, ETTÄ KOIRA ON TERVE. NYTHÄN MITÄÄN ESTETTÄ HILUN JALOSTUSKÄYTÖLLE EI OLE.

27.01.09 uusia kuvia: kuvia-sivulle, Rekulle, Dinolle, Zerolle, Topille

09.01.09 JENNA SAIRASTUI ASTUTUKSEN JÄLKEEN RAJUUN KOHTUTULEHDUKSEEN (MÄRKÄKOHTU) JA JOUDUTTIIN LEIKKAAMAAN. JENNALLE EI ENÄÄ SAADA PENTUJA.

05.01.09 Samettisilmän Sini Taivas "Jenna" astutettiin 27.12.08 upealla uroksella, Littlelook Impossible Man "Ruffe", lonkat A/A, silmät cea-vapaa/cea-vapaa. Näyttelyistä JUN ERI 1 vara-sert ja AVO ERI 2 PU 4, jalostustarkastettu. Kotisivut Kennel Iki-Ihana ja KoiraNet.

12.12.08 lisätty kuvia Napelle, Ronnalle ja Röllille. Etusivulle joulukuva.

28.11.08 Hilun silmät CEA-vapaa/CEA-vapaa. Todettu Distchiasis (joka tarkoittaa, että on pari ylimääräistä ripseä toisessa silmässä) ja lonkat A/A ja kyynärät 0/0

18.11.08 lisätty Robinille kaksi kuvaa. Hilun kanssa käytiin 13.11. silmä-, lonkka- ja kyynärpää tutkimuksissa. Odotetaan jännityksellä kennelliiton lausuntoa, se kestää n. 4-6 viikkoa ainakin.

28.10.08 lisätty Lumi-Pilven 2-vuotiskuvat.

07.10.08 HILU 2 VUOTTA! SYLINTÄYDELTÄ ONNEA HILULLE JA KAIKILLE HILUN SISARUKSILLE!
 
26.09.08 sivut uusittu
 
PALJON ONNEA MYÖS KAIKILLE JESSICAN SISARUKSILLE 8-VUOTIS PÄIVÄN JOHDOSTA JA VETERAANI-IÄN SAAVUTUKSESTA!

17.8-08 HEINOLAN NÄYTTELYT, tuomari Heike Bilsheim, Saksa

Samettisilmän Lumi-Prinsessa "Sara" NUO ERI 1
Samettisilmän Lumi-Pallo "Hilu" NUO ERI 2
Samettisilmän Lumi-Hiutale "Bea" NUO EH 3
Samettisilmän Sini Taivas "Jenna" AVO EH 4

KAUNIS KIITOS KASVATTIENI OMISTAJILLE, JOTKA OLITTE HEINOLAN NÄYTTELYSSÄ 17.8. TEITTE PÄIVÄSTÄNI AINUTLAATUISEN. TOIVOTAN KAIKILLE KASVATTIENI OMISTAJILLE JA KOIRILLENNE HYVÄÄ LOPPU KESÄÄ, PIDETÄÄN YHTEYTTÄ! TERVEISIN LEENA

11.08.08 Jenna täytti 5 vuotta, Paljon Onnea! T: Jennan lapset omistajineen + ystävät ja kotiväki
 
05.07.08 "ROBININ" ENSIMMÄINEN VIRALLINEN AGILITYKISA, TÄYSIN VIRHEETÖN SUORITUS!
ONNEA HEIDI JA "ROBIN"!

05.06.08 Pami täyttää 11 vuotta! Pirteälle mummelille paljon onnea!
Toivottavat Pamin lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset omistajineen sekä kotiväki, ystävät ja koirakaverit

06.08.06 Samettisilmän Yön Kuningatar "Jessica" astutettiin upealla uroksella KANS & FIN & EST & RUS MVA & NEVSKIY WINNER - 04 BLACKYBLUE'S EVENING STAR " Nicky " CEA-vapaa, A-lonkat
 
29.07.06 Samettisilmän Kristalli-Tähti "Siro" astutettiin upealla uroksella KANS & FIN & EST & RUS MVA & NEVSKIY WINNER - 04 BLACKYBLUE'S EVENING STAR "Nicky" CEA-vapaa, A-lonkat
 
22.11.05 Sivut avattu