SAMETTISILMÄN
pitkäkarvaiset colliet


 

 

KENNEL

Kennelin perusti alkujaan Leena Taari, joka on koko lapsuus- ja nuoruusvuotensa työskennellyt erilaisten eläinten parissa esim. kotitilan eläimiä hoitaen ja vieraan palveluksessa karjanhoitajana. Niiden lisäksi hän oli ollut mukana synnytyksissä ja jopa hevosen varsomisessa. Eläimet ovat olleet lähellä hänen sydäntään koko ikänsä.

Leenan avioiduttua miehensä kanssa vuonna 1961, hän joutui jättämään karjan ym. muut eläimet. Kuitenkin senkin jälkeen hänen elämäänsä on kuulunut koiria ja kissoja. Leenan jäätyä työkyvyttömyyseläkkeelle, hän päätti käyttää aikansa kuin hän olisi aina halunnut ja teki koirista itselleen harrastuksen.

Vuonna 1994 Leena osti itselleen ensimmäisen collie uroksen. Hän oli jo aikuinen koira, mutta hänet saatiin pitää vain 7kk ennen kuin nukkui pois munuaisen petettyä. Vuosi sen jälkeen Leena osti Calamarin kennelistä urospennun, Calamarin Carlos. Hänet saatiin pitää vajaa 9-vuotiaaksi saakka, jolloin hän nukkui pois aivokasvaimen vuoksi. Carlos oli ihana koira ja luonne oli aivan mahtava. 1996 Kenneliin ostettiin ensimmäinen narttupentu, joka kuitenkin menehtyi rajuun epilepsiakohtaukseen vain 1,4 vuotiaana. Vuonna 1997 Leena osti itselleen uuden narttupennun Sunsweet-kennelistä, Sunsweet Karamel Kreme. Hänen nimekseen tuli Pami ja hänestä tuli Kennel Samettisilmän kantanarttu, jolla on edelleen paikka sydämissämme, vaikka hän on jo nukkunut ajasta iäisyyteen vuosia sitten.

Leena kävi kasvattajan peruskurssin vuonna 1997 ja sai samana vuonna kennelnimen SAMETTISILMÄN. Vuosi sen jälkeen, 1998, Leena kävi vielä jatkokurssin ja siitä kaikki sitten alkoi. Edelleenkin koirat ovat hänelle hyvin rakkaita ja tämä harrastus on tuonut hänen elämäänsä paljon sisältöä, niin iloa kuin suruakin. Leena kävi koirien kanssa muutaman kerran näyttelyssä, mutta enimmäkseen heidän kanssaan on lenkkeilty ja heitä on rakastettu.

Kennelin ensimmäinen pentue syntyi 20.09.2000 ja pentueen isä oli ESTV-97 FIN MVA EST MVA RUS MVA V-99 KANS MVA EUV-00 PL&PZSG-00 ROXIER'S BLUEXAM ja emä oli SUNSWEET KARAMEL KREME. Kuva ensimmäisestä pentueestä on yläreunan kuva ja toinen pentue samalta emältä on alapuolella oleva kuva.


 
Sunsweet Karamel Kreme ja pennut (pentujen isä: My Miracle's Move Over)

Leenan lapsenlapsi, Noora Taari, aloitti kennelissä toimimisen epävirallisesti jo 15-vuotiaana. Hän juoksutti Leenan koiria näyttelyissä ja hoiti niitä Leenan opastuksella ja haaveili joskus olevansa isoäitinsä apuna kennelin pitämisessä. Noora suoritti kasvattajan peruskurssin vuonna 2009 ja hänen ollessa 18 vuotta, kennelliitto hyväksyi hänet toiseksi osakkaaksi kenneliin 27.10.2010. Siitä lähtien Leena ja Noora ovat toimineet yhdessä kunnioittaen toistensa mielipiteitä. Tuolloin Noora toi mukanaan kenneliin uutta verta, Dispiritosin kennelistä, Dispiritos There Is A Star ”Kiran”.

Tullessaan mukaan toimintaan Noora oli nuori ja kokematon, kuitenkin Leena neuvoi ja opasti häntä. Joskus jotkin asiat kuitenkin piti oppia kantapään kautta. Nyt Noora on ollut kennelissä jo 7 vuotta Leenan apuna ja Leenan kunto on pikkuhiljaa mennyt heikommaksi. Tämän vuoksi Leena ja Noora päätyivät siihen päätökseen keväällä 2017, että kenneli siirretään kokonaisuudessaan Nooran nimiin ja hän jatkaa Samettisilmän perintöä tulevaisuudessa. Kuitenkin Leena on silti aina avustamassa, auttamassa ja neuvomassa.

Kennel Samettisilmän siirtyi virallisesti Nooralle kokonaan 08.08.2017 ja Nooran on tarkoitus suorittaa jatkokurssi mahdollisimman pian. Samaten on tarkoitus hommata uusi narttu kenneliin tulevaisuudessa, josta alkaisi uusi linja. Sen enempää tulevaisuuden suunnitelmia Noora ei ole vielä paljastanut. Leenan kiitosviesti kaikille kasvattien omistajille löytyy päivitykset-sivuilta, josta sen voi käydä rauhassa lukemassa päiväyksen 28.09.2017 kohdalta.


Tämän kuvan on ottanut Matti Lukkarinen, 2016